LOGO NY Umeå Yogaskola MOBIL

WORKSHOP 12-13 OKTOBER - "SJÄLENS MUSKEL" OCH FRIGÖRELSE AV INLAGRAD SPÄNNING

I denna workshop så utforskar vi vår djupaste kärna eller grundläggande ”fight-or-flight-muskel”, psoasmusklerna (höftböjarna), och dess relaterade funktioner och effekter. Förutom att vara den enda muskeln som kopplar ihop ryggraden med benen, nära kopplade till diafragmamuskeln och vår andning, så verkar våra fysiska, mentala och känslomässiga tillstånd bestå av komplexa system där psoasmusklerna spelar en stor roll.

Långvarig vardaglig stress och press skapar mental, känslomässig och fysisk spänning som (om vi inte medvetandegör den och låter den få utlopp) lagras in i våra kroppar, ofta med stelhet, värk och smärta i kroppen som följd. Även en stillasittande livsstil kan bidra till denna process genom att spänning och stelhet kvarhålls och ev. förvärras.

I denna workshop använder vi oss av naturliga kroppsegna vibrationer i musklerna, vilket är nervsystemets naturliga funktion för stressreglering som skapar gradvis avspänning i muskeln inifrån och ut - ett enkelt och avslappnat sätt att lösgöra inlagrad spänning. Vi praktiserar även olika yogatekniker som ger möjlighet för inlagrad spänning att frigöras, genom att på ett skonsamt sätt mjukgöra, stretcha och släppa på stelhet i kroppen, samt tekniker för att harmonisera och balansera sinnet och möjliggöra avslappning. 

Inga förkunskaper krävs.

DATUM:

12-13 oktober
Fredag kl. 18.00-21.00
Lördag kl. 8.30-11.00

PRIS:

800:-
200:- i anmälningsavgift betalas in när du får kallelsen för att bekräfta anmälan

LÄRARE:

Anna VedaSiddhi Aggestål

ANMÄLNINGSFORMULÄR:

För mer info om hur vi behandlar dina uppgifter läs här

Om yoga:

Skolgatan 95, 903 31 Umeå  |  www.umeayogaskola.se
Telefon: 070-628 26 55  |  E-post: info@umeayogaskola.se
Plusgiro: 10 27 72-1