LOGO NY Umeå Yogaskola MOBIL

MAMMA-BEBIS-YOGA

Yoga är ett skönt och skonsamt sätt att komma i kontakt med och träna upp kroppen igen efter graviditet och förlossning. I och med att kroppen har påverkats på många olika sätt kan din nya kropp behöva tid att hitta sin balans och bygga upp sin styrka. Yogan kan hjälpa dig som nybliven mamma att komma i form både fysiskt och mentalt så att du successivt återfår kraft, styrka och energi.
 
Under kursen gör vi övningar som är särskilt gynnsamma efter graviditet och förlossning, med fokus på att stärka bäckenets, magens och ryggens muskulatur. Vi gör även en serie rörelser som stärker kroppens leder eftersom de fortsätter att vara mjukare och mer rörliga en tid efter förlossningen. Dessa rörelser lösgör även spänningar i lederna som lätt uppkommer då vi ofta bär våra barn. Kursen innehåller även andnings- och avslappningsövningar som kan vara bra att ta till under småbarnstiden och som kan kompensera för förlorad nattsömn.
 
Övningarna utförs i ett lugnt tempo tillsammans med andningen i en atmosfär av icke-prestation och acceptans av kroppens rådande möjligheter och begränsningar. Ditt barn är med på yogan; antingen sovandes bredvid dig, eller, om din bebis är vaken, så kan den vara med när du gör övningarna. Vi låter barnen få ta den plats de behöver – ljud och känslor är helt okej – och du kan givetvis byta på och mata ditt barn under klassens gång om det behövs. Tillsammans strävar vi efter att göra yogan till en mysig och kravlös stund, där du får ägna både dig själv och din bebis uppmärksamhet. 
 
Ingen förkunskap av yoga behövs. Du bestämmer själv när du vill börja; vanligen rekommenderas det att man väntar cirka 6-8 veckor efter förlossningen. Diskutera med din barnmorska om du är osäker på när du kan börja. Kursen är lämplig för bebisar fram tills de kan krypa. Kursen är begränsad till 8 deltagare (8 mammor med barn).

DATUM & PRIS:

Tisdagar

Period 1: 3 sep-8 okt (uppehåll v.39)
Period 2: 15 okt-19 nov (uppehåll v.44)

Kl. 11.00-12.00

5 tillfällen/690:-

Reducerat pris för båda kursperioderna 1280:-
 
Drop-in i mån av plats 170:- (maila Cecilia för att höra efter om det finns plats)

LÄRARE:

Cecilia Gustafsson
E-post: cecilia.umeayogaskola@gmail.com
Tel: 070-4010051

ANMÄLNINGSFORMULÄR:

För mer info om hur vi behandlar dina uppgifter läs här

Om yoga:


www.umeayogaskola.se | info@umeayogaskola.se 
Järnvägsallén 20, 903 28 Umeå | 070-628 26 55
Plusgiro: 10 27 72-1  |  Swish: 123 381 18 17