LOGO NY Umeå Yogaskola MOBIL

UMEÅ YOGASKOLA

Umeå Yogaskola erbjuder kurser i klassisk, traditionell yoga enligt Satyananda Yoga, en mindfulnessbaserad tradition som betonar hela människan. Vår ambition är att sprida kunskapen om den traditionella yogan, som både innefattar träning av kropp och sinne samt utvecklande av en harmonisk livsstil i vardagen.

UTBILDNINGAR OCH KURSER

Umeå Yogaskola startade år 2001 och har sedan dess regelbundna kurser i yoga och meditation. Skolan är affilierad till Satyananda Yoga Sverige och följer de riktlinjer för utbildning och kurser som rekommenderas inom traditionen.

Förutom undervisning för privatpersoner håller Umeå Yogaskola kurser för personalföreningar, mindre grupper och företag (bl.a. IKSU Spa).  

YOGALÄRARE

Alla lärare vid Umeå Yogaskola är utbildade vid Satyananda Yogacenter i Hälsingland.

Susanne Edenor - Sadhana Mala

SUSANNE EDENOR
Sadhana Mala

Susanne startade och driver Umeå Yogaskola sedan 2001. Hon håller denna termin i grund-, fortsättnings- och fördjupnings- kurserna samt Gravidyoga. Under sommarhalvåret undervisar Susanne främst på Satyananda Yoga Sveriges kursgård i Hälsingland. På kursgården ges kortare och längre retreater samt den 2-åriga yogalärarutbildningen.

Anna Aggestål - VedaSiddi

ANNA AGGESTÅL 
VedaSiddhi

Anna är pedagog, beteendevetare och forskarstuderande inom idrottspedagogik och folkhälsa på Umeå universitet. Hon driver också företaget Veda, www.vedayou.se

ANNA LINDBERG

Anna arbetar som pedagog på Ålidhemsskolan. Hon är också utbildad att undervisa i yoga för barn, yin yoga och gravidyoga.

BIRGITTA ENGLUND

Birgitta är bildterapeut, 
www.bildterapihuset.se.
Hon är universitetsadjunkt och programansvarig för Magisterprogrammet i Bildterapi, Umeå universitet. Hon har en 4-årig Gestaltterapeututbildning och Steg 1-utb i kognitiv psykoterapi. Birgitta leder Yoga55+/Senioryoga.

IDA BRÄNDSTRÖM
Sambuddhi

Ida arbetar som sjuksköterska och har fördjupade studier inom gravidyoga. Ida är vikarie på flera kurser. 

JOHANNA OLSSON

Johanna är utbildad och verksam arkitekt MSA. Hon går Satyananda yogalärar-utbildningen och håller i grundkurser och vikarierar på flera kurser.

GÄSTLÄRARE: MIRA BENZ

Mira Benz kommer ursprungligen från Schweiz och under 80-talet levde hon i Indien och studerade Musikvetenskap på universitetet i Varanasi samt fick sånglektioner av Mukund Vishnu Kalvint och Mangala Tiwari. Hon arbetar nu som lärare på Midgårdsskolan.  

Om yoga:

Skolgatan 95, 903 31 Umeå  |  www.umeayogaskola.se
Telefon: 070-628 26 55  |  E-post: info@umeayogaskola.se
Plusgiro: 10 27 72-1 | Swish: 123 381 18 17