LOGO NY Umeå Yogaskola MOBIL

YOGA & SPÄNNINGSFRIGÖRELSE

Stress och spänningstillstånd som vi inte hanterar och frigör har en påverkan på oss och medför problem kroppsligt, mentalt och känslomässigt. Muskelspänningar är en omedelbar reflexliknande reaktion på hot och fara, där den mest centrala ”överlevnadsmuskeln” i stressreaktionen är psoas (höftböjarna), som lätt blir spänd och stel och kan ligga bakom ländryggsproblem. Spänningar och stelhet från långvarig stress och ensidigt stillasittande arbete kan vara svårt att komma tillrätta med enbart via ex. stretch eftersom grundspänningsnivån regleras via nervsystemet. Och långvarig stress (och bristfällig återhämtning) kan göra nervsystemet överbelastat och uttröttat med följd att emotionella såväl som kognitiva funktioner påverkas, ex. svårigheter att hantera och reglera känslor, nedstämdhet, oro och problem med minne och koncentration.

Nervsystemet har dock en naturlig inbyggd mekanism för stressreglering, så kallade kroppsegna vibrationer, som skapar gradvis avspänning i muskeln inifrån och ut och på ett enkelt och avslappnat sätt lösgör inlagrade spänningsmönster och blockeringar. Vagusnerven är huvudnerven i det parasympatiska nervsystemet, som är ansvarigt för att hjälpa din kropp motverka stress och återställa kroppens balans till återhämtning och läkning. Forskning har visat att vagusnerven spelar en roll i vår mentala hälsa och vårt välbefinnande, och nyare teorier visar också hur vagusnerven relaterar till förmåga till trygghet och socialt samspel.

I denna kurs används tekniker som aktiverar de kroppsegna vibrationerna i musklerna, tillsammans med tekniker för att lugna nervsystemet och stimulera vagusnerven. Detta tillsammans med olika yogatekniker som skonsamt mjukgör kroppen, öppnar upp energiflödet, harmoniserar sinnet och hjälper till att återställa balans, möjliggöra avslappning och ökat välbefinnande.

PROVA PÅ:

Onsdag 6 mars kl 19.30-21.00 med Anna A 

Du är varmt välkommen till denna prova på-klass, oavsett om du är ny eller har yogat hos oss tidigare. Anmälan via anmälningsformuläret, 100:-
Om du vill komma vid ett annat tillfälle betalar du 200:-.

DATUM & PRIS:

Onsdagar
13 mars-24 apr (ej 3 apr)
Kl. 19.30-21.00
Pris: 6 tillfällen/1 135:-

LÄRARE:

Anna Aggestål
E-post: anna.a.umeayogaskola@gmail.com
Tel: 0730-33 93 96

ANMÄLNINGSFORMULÄR:

För mer info om hur vi behandlar dina uppgifter läs här

Om yoga:


www.umeayogaskola.se | info@umeayogaskola.se 
Järnvägsallén 20, 903 28 Umeå | 070-628 26 55
Plusgiro: 10 27 72-1  |  Swish: 123 381 18 17